Uskontojen uhrien tuki UUT ry on saanut lukemattomia yhteydenottoja erilaisiin uskonyhteisöihin liittyen yli 30 vuoden historiansa aikana. Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan Suomessa on n. 1000 erilaista rekisteröityä uskonnollista yhteisöä. Hengellistä väkivaltaa voi esiintyä missä tahansa uskonnollisessa yhteisössä.

Jos taustaltaan samoista uskonnollisista yhteisöistä ottavia ihmisiä on jo ryhmällisen verran, voimme perustaa uusia vertaistukiryhmiä käsittelemään juuri näistä uskonnollisista yhteisöistä irtaantuneiden kysymyksiä. Jokaisessa uskonnollisessa yhteisössä on omat erityispiirteensä ja vertaistukiryhmissä samaa kokeneet ymmärtävät kunkin uskonnollisen yhteisön erityispiirteitä ja niistä syntyviä yksilöiden kokemia ongelmia. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoa UUT:n vertaistukitoiminnasta löydät tästä. UUT:lla on kodennettua vertaistukitoimintaa seuraavista uskonnollisista yhteisöistä irtaantuneille:

UUT:n saamista yhteydenotoista suuri osa liittyy kirkon sisällä toimiviin herätysliikkeisiin kuten lestadiolaisuuden eri suuntauksiin. UUT saa yhteydenottoja evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittyen myös sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät ole olleet minkään herätysliikkeen vaikutuspiirissä. Lisätietoa Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta löydät tästä.