Haluatko auttaa uskonyhteisöissä vaikeuksiin joutuneita omien kokemustesi tai esim. opintojesi tarjoaman tietotaidon pohjalta? Liity UUT:n upeaan vapaaehtoisten joukkoon!

UUT:n toiminta ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoistyöntekijöitämme. Suurin osa vapaaehtoisistamme on vertaisia, joilla on omakohtaisia kokemuksia jaettavaksi. Vertaistukija ei ole ammattiauttaja, mutta hänellä on tarjota jotain kullanarvoista, mitä ammattilaisella välttämättä ei: ymmärrystä ja myötätuntoa niitä kokemuksia ja tunteita kohtaan, joita hengellisen väkivallan kohteeksi joutunut ihminen on elämässään kohdannut.

Tavallisen ihmisen tiedot ja taidot sekä kyky kohdata muita myötätunnolla riittävät vertaistukijan tehtävässä. Oma tausta ja mahdolliset raskaat kokemukset tulisivat kuitenkin olla riittävän pitkälle käsiteltyinä, jotta toiminta ei käy liian kuormittavaksi.

UUT:n vapaaehtoisten tehtäviä:

  • Eri puolilla Suomea kokoontuvien vertaistukiryhmien ohjaaminen
  • Etänä videotapaamisina järjestettävien ryhmien ohjaaminen
  • Ryhmächattien ohjaaminen
  • Vertaistukipuhelimessa päivystäminen
  • Facebookissa toimivien vertaisryhmien moderointi
  • Sisällöntuotantoon osallistuminen (esim. Muutos-lehti ja nettisivut)
  • Yhdistyksen vaikutustoimintaan osallistuminen
  • Yhdistyksen toiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä UUT:n henkilökunnan ja hallituksen kanssa
  • Jotain muuta? Kerro, jos haluat tarjota osaamistasi muunlaiseen toimintaan!

Vapaaehtoisemme toimivat pareittain tai pienissä tiimeissä ja UUT:n henkilökunnan sekä työnohjaajan tukemina. Uudet vapaaehtoiset saavat tehtäväänsä kattavan perehdytyksen. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisillemme täydentäviä koulutuksia ja vapaamuotoisia virkistystapahtumia.

UUT:n vapaaehtoisena saat muun muassa uusia kokemuksia ja tuttavuuksia, auttamisen iloa sekä mahdollisuuden toimia tärkeän mission puolesta ja vaikuttaa yhteiskuntaan.

Toivomme vapaaehtoisiltamme sovituista säännöistä ja sopimuksista kiinni pitämistä, toiminnan uskonnolliseen puolueettomuuteen ja vaitiolovelvollisuuteen sitoutumista sekä toisten ihmisten yhdenvertaista ja kunnioittavaa kohtaamista.

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnastamme, täytä oheinen lomake: Olen kiinnostunut UUT:n vapaaehtoistoiminnasta

Vapaaehtoisrekisteriämme koskevaan tietosuojaselosteeseen voit perehtyä täällä.