UUT tarjoaa vertaistukea etävertaistukiryhmien ja Tukinetin ryhmächattien muodossa.

Katso myös vertaistukipuhelimemme päivystysajat: https://www.uskontojenuhrientuki.fi/loyda-tukea/puhelimet/

 

Normaalioloissa UUT järjestää kasvokkain kokoontuvia vertaistukiryhmiä useilla eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Näiden ryhmien ollessa koronan vuoksi tauolla tarjoamme vertaistukea etävertaistukiryhmien ja Tukinetin ryhmächattien muodossa. Elokuussa katsomme, pääsemmekö aloittamaan myös kasvokkain kokoontuvat vertaistukiryhmät syksyllä.

Vertaistapaamiset on listattu alla. Ryhmät ovat kaikille avoimia. Toimintaan osallistuminen ei siis edellytä UUT:n jäsenyyttä.
Olemme kesätauolla ja toiminta käynnistyy jälleen elokuussa.

 

 

Tukinetin ryhmächatit

Tukinetin yleinen ryhmächat: Uskonnon varjot – keskustelua hengellisestä väkivallasta. Anonyymiä ja paikkakunnasta riippumatonta vertaistukea kaksi kertaa kuukaudessa. Tukinet on Suomen Mielenterveys ry:n ylläpitämä alusta, jolla eri järjestöt tarjoavat virtuaalista tukea. Rekisteröidy / kirjaudu ja osallistu keskusteluun täällä.
Tukinetin yleiset ryhmächatit ovat kesätauolla ja pidämme chatit taas syksyllä joka kuukauden 1. ja 3. keskiviikko klo 18-20 alkaen 19.8.2020.

UUTTA KESÄLLÄ 2020:

Tukinetin ryhmächat ex-muslimeille: Islaminuskon kanssa kipuilevat ja ex-muslimit. Uutena nyt ryhmächatit tukinetissä muslimitaustaisille. Voit osallistua chattiin, mikäli kipuilet islaminuskon kanssa tai olet ex-muslimi. Kokoontumiset järjestetään kesällä aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 18-20. Lämpimästi tervetuloa anonyymin vertaistuen pariin! Rekisteröidy / kirjaudu Tukinettiin täällä.
2.6.
7.7.
4.8.

 

 

Etävertaistukiryhmät:

Yleiset etävertaistukiryhmät. Yleiset etävertaistukiryhmät on tarkoitettu kaikista eri uskonnollisista ja muista tiukan yhteisöllisistä taustoista tuleville. Mikäli haluat osallistua ryhmään, ota etukäteen yhteyttä tiedotus@uut.fi niin saat linkin Google Meet -ohjelmalla toteutettavaan videopuheluun. Puhelut ovat maksuttomia. Yleistä ryhmää ohjaa joukko vapaaehtoistyöntekijöitämme, joilla on omakohtaista ja opintojen kautta kertynyttä tietämystä eri uskonyhteisöistä. Yleiset etävertaistukiryhmät kokoontuvat keväällä alla olevan listan mukaan. Ryhmien kokoontumisaika on aina klo 18-20.
pe 27.3.
pe 3.4.
to 9.4.
to 16.4.
to 23.4.
ke 29.4.
ke 6.5.
ke 13.5.
pe 29.5.
to 11.6.
ke 17.6.
Etävertaistukiryhmät ovat kesätauolla ja niitä järjestetään taas syksyllä riippumatta siitä, pääsemmekö aloittamaan myös kasvokkain kokoontuvat ryhmät.

Jehovan todistaja -taustaisten etävertaistukiryhmät. Pyydä linkki Google Meet videopuheluun osoitteesta tiedotus@uut.fi. Etäryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samankaltaisesti kuin kasvokkain kokoontuvat ryhmät. Tulethan siis ajoissa paikalle! Videon pitäminen päällä ei ole pakollista, mutta äänten olisi hyvä kuulua. Ryhmän vertaisohjaajilla on vankkaa omakohtaista kokemusta jehovan todistajien järjestöstä ja siitä irtautumisesta.
ma 1.6. klo 18-20
seuraava ryhmä syksyllä

Ex-karismaatikoiden etävertaistukiryhmät. Pyydä linkki videopuheluun laittamalla sähköpostia etukäteen osoitteeseen tiedotus@uut.fi. Ryhmää ohjaa kolme kokemusasiantuntijaa, joilla on kattavasti tietoa karismaattisista uskonyhteisöistä. Ryhmä kokoontuu aina klo 18-20.
21.4.
18.5. 
16.6.
seuraava ryhmä syksyllä

Sateenkaariryhmä.
9.9. Pride-viikon vertaistukitapaaminen

Turun ja lähialueiden etävertaistukiryhmä. Emme tarkasta osoitteita, joten voit halutessasi osallistua kauempaakin. Ohjaajina Turun ryhmää loppuvuodesta 2019 alkaen luotsanneet vapaaehtoisemme. Pyydä linkki videopuheluun ohjaajilta turku.uut@gmail.com tai UUT:n toimistolta tiedotus@uut.fi.
Ryhmä kokoontuu aina klo 18-20.
2.4.
26.5.
30.6.
kysy Turun ryhmän kesätapaamisesta ohjaajilta

 

vertaistuki