Voit soittaa UUT:n vertaistukipuhelimeen, jos haluat keskustella kahdenkeskisesti ja luottamuksellisesti johonkin uskonyhteisöön tai muuhun tiiviiseen yhteisöön liittyvistä kokemuksistasi.

Vertaistukipuhelimen päivystäjinä toimii joukko UUT:n vapaaehtoistyöntekijöitä, ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Päivystäjillä on henkilökohtaista ja/tai opintojen tuomaa kokemusta uskonyhteisöistä. UUT:ssa tekemässään vapaaehtoistyössä he ovat kohdanneet hengellistä väkivaltaa kokeneita ihmisiä monenlaisista yhteisötaustoista.

Puhelinpäivystykseen soittaminen maksaa normaalin puhelun verran.

Puhelinpäivystäjiä on vain yksi per vuoro, joten jos puheluun ei heti vastata, kannattaa yrittää hetken päästä uudestaan. Puhelut saatetaan joutua rajaamaan noin puoleen tuntiin per soittaja, jotta kaikki tuen tarpeessa olevat saavat mahdollisuuden keskusteluun.

Puhelinpäivystyksen numero:
0400 466 990

Vertaistukipuhelin päivystää:

  • tiistaisin klo 18-20
  • torstaisin klo 13-15
  • lauantaisin klo 13-15

Mikäli haluat palvelua englannin, ruotsin tai saksan kielellä, ota yhteyttä toimistoon tiedotus[at]uut.fi, niin pyrimme järjestämään sinulle soittoajan. / Contact tiedotus[at]uut.fi, if you wish to arrange a call time in English, Swedish or German.

UUT tarvitsee palautetta vertaistukitoiminnasta. Sekä positiivinen palaute että kehitysideat ovat tarpeellisia ja arvokkaita. Anonyymiä palautetta vertaistukitoiminnastamme voit antaa täällä.