UUT:n chatit ovat toistaiseksi tauolla.

UUT:n Uskonnon varjot -ryhmächatissa Tukinetissä voit keskustella hengelliseen väkivaltaan liittyvistä kokemuksistasi anonyymisti ja paikkakunnasta riippumatta.

Chateissa mukana keskustelua ohjaamassa on aina kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaisohjaajaa, joilla on henkilökohtaista ja/tai opintojen tuomaa kokemusta uskonyhteisöjen toiminnasta. UUT:ssa tekemässään vapaaehtoistyössä he ovat kohdanneet hengellistä väkivaltaa kokeneita ihmisiä monenlaisista yhteisötaustoista.

Ryhmächat on suunnattu kaikista uskontotaustoista tai uskonyhteisön kaltaisista tiiviistä yhteisöistä tuleville, joilla on vaikeita kokemuksia liittyen uskonyhteisöön kuulumiseen tai siitä irtautumiseen, tai joiden läheinen kuuluu tiiviiseen yhteisöön.

Chatissa voit jakaa itsestäsi ja kokemuksistasi juuri sen verran, kuin hyvältä tuntuu. Vertaistukitoiminnassamme ehdottomana sääntönä pidetään luottamuksellisuutta. Jokaisella chat- kerralla keskustelun pohjana on etukäteen valittu teema.

Noudatamme ryhmächat-keskusteluissa samoja yhdenvertaisuuden, luottamuksellisuuden ja yksityisyyden sekä toisten kunnioittamisen periaatteita, kuin vertaistukiryhmissä. Vertaistukiryhmien sääntöihin voit tutustua tästä.

Tukinet on Suomen Mielenterveys ry:n ylläpitämä alusta, jolla eri järjestöt tarjoavat virtuaalista tukea. Rekisteröidy/kirjaudu ja osallistu keskusteluun täällä.

Mikäli sinulle herää kysymyksiä UUT:n vertaistukitoiminnasta, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: tiedotus@uut.fi

UUT tarvitsee palautetta vertaistukitoiminnasta. Sekä positiivinen palaute että kehitysideat ovat tarpeellisia ja arvokkaita. Anonyymiä palautetta vertaistukitoiminnastamme voit antaa täällä.


Muita auttavia chateja

MIELI ry:n Solmussa- chat
Chatissa voi keskustella huolista tai hankalasta elämäntilanteesta koulutetun vapaaehtoisen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen kanssa.
https://tukinet.net/teemat/solmussa-chat-783075200/

Mieli Tukisuhde
Mieli Tukisuhteessa voi keskustella yksityisesti, luottamuksellisesti ja halutessaan nimettömästi kriisityöntekijän tai koulutetun, vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi tukisuhteeksi elämässä eteen tulleessa ongelma- ja kriisitilanteissa.
https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

Sekasin-chat 12-29 -vuotiaille nuorille
sekasin.fi