“Uudet juuret” – vertaistukiryhmä uskonyhteisöistä irtautuneille (etänä)

UUT:n “Uudet juuret” -vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille uskonnollisesta/hengellisestä yhteisöstä irtautuneille aikuisille, sukupuolesta, uskontotaustasta ja nykyisestä vakaumuksesta riippumatta. Ei ole väliä, oletko irtautunut yhteisöstä vasta äskettäin vai jo useita vuosia sitten. Pääasia on, että uskot hyötyväsi vertaisten tuesta tilanteessasi.

Ryhmän kielenä on suomi. Ryhmä järjestetään kokonaan etänä Google Meet -alustalla. Ohjaajina toimii kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaistukijaa. Ryhmä on osallistujille maksuton.

Jokaisella tapaamiskerralla keskitytään erikseen sovittuun teemaan. Teemat päätetään yhdessä osallistujien kanssa ensimmäisellä ryhmäkerralla.

HUOM. ryhmä ei ole terapiaryhmä eikä korvaa terapiaa. Ryhmä ei ole tarkoitettu akuutissa kriisissä oleville. Oman voinnin tulee olla sellainen, että kykenee käsittelemään asioita yhdessä muiden kanssa ja myös kuulemaan muiden tarinoita.

Miksi tällainen ryhmä järjestetään?

Uskonnollisen yhteisön jättäminen voi olla suuri muutos ja käännekohta ihmisen elämässä. Joskus se on harkittu päätös, jota on kypsytelty pitkään, mutta aina yhteisöstä irtautuminen ei ole oma valinta. Oli syy lähtöön mikä tahansa, yhteisöstä irtautuessa saattavat mennä uusiksi niin sosiaaliset verkostot (joskus lähisuhteita myöten), oma maailmankuva, minäkuva kuin tulevaisuudensuunnitelmatkin. Joskus myös työ-/opiskelu- tai asumiskuviot joutuu järjestämään uusiksi. Toisaalta yhteisön jälkeinen elämä saattaa myös avata monenlaisia uusia ovia ja mahdollisuuksia.

Ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujia toinen toistaan tukien kasvattamaan uusia “elämän juuria” uskonnollisesta yhteisöstä irtautumisen jälkeen. Toivomme, että ryhmän jälkeen osallistujat kokevat saaneensa ryhmästä vertaistukea, voimavaroja, kannustusta ja rohkaisua sekä uusia työkaluja uskonyhteisön jälkeisen elämän ja minäkuvan rakentamiseen.

Ryhmän aikataulu

Kuusi peräkkäistä torstaita 2.11.–7.12.2023 klo 18–20

+ viimeinen kerta to 18.1.2024 klo 18–20, tarkoituksena palata yhteen vielä tauon jälkeen, kun asioita on saanut työstää hetken itsekseen.

Haku ryhmään

Hae mukaan ryhmään tämän linkin kautta. Ryhmään otetaan enintään kymmenen osallistujaa. Hakuaika on 25.9.-19.10. Olemme yhteydessä kaikkiin mukaan hakeneisiin viimeistään hakuajan päättyessä.