Oletko irtautunut uskonyhteisöstä ja kaipaat tukea? Haku kevään Uudet juuret -etäryhmään on auki!

 

HAKU RYHMÄÄN ON SULKEUTUNUT

UUT:n Uudet juuret -vertaistukiryhmä järjestettiin ensimmäistä kertaa marraskuussa 2023 – tammikuussa 2024, ja se sai loistavaa palautetta. Siksi järjestämme ryhmän nyt uudestaan!

Ryhmä on tarkoitettu kaikille uskonnollisesta/hengellisestä yhteisöstä irtautuneille aikuisille sukupuolesta, uskontotaustasta ja nykyisestä vakaumuksesta riippumatta. Ei ole väliä, oletko irtautunut yhteisöstä vasta äskettäin vai jo useita vuosia sitten. Pääasia on, että uskot hyötyväsi vertaisten tuesta tilanteessasi.

HUOM. ryhmä ei ole terapiaryhmä eikä korvaa terapiaa. Ryhmä ei ole tarkoitettu akuutissa kriisissä oleville. Oman voinnin tulee olla sellainen, että kykenee käsittelemään asioita yhdessä muiden kanssa ja myös kuulemaan muiden tarinoita.

Ryhmän kielenä on suomi. Ryhmä järjestetään kokonaan etänä Google Meet -alustalla. Ohjaajina toimii kaksi UUT:n vapaaehtoista vertaistukijaa. Ryhmä on osallistujille maksuton. Jokaisella tapaamiskerralla keskitytään erikseen sovittuun teemaan.

Miksi tällainen ryhmä järjestetään?

Uskonnollisen yhteisön jättäminen voi olla suuri muutos ja käännekohta ihmisen elämässä. Joskus se on harkittu päätös, jota on kypsytelty pitkään, mutta aina yhteisöstä irtautuminen ei ole oma valinta. Oli syy lähtöön mikä tahansa, yhteisöstä irtautuessa saattavat mennä uusiksi niin sosiaaliset verkostot (usein lähisuhteita myöten), oma maailmankuva, minäkuva kuin tulevaisuudensuunnitelmatkin. Joskus myös työ-/opiskelu- tai asumiskuviot joutuu järjestämään uusiksi. Toisaalta yhteisön jälkeinen elämä saattaa myös avata monenlaisia uusia mahdollisuuksia.

Ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujia toinen toistaan tukien kasvattamaan uusia “elämän juuria” uskonnollisesta yhteisöstä irtautumisen jälkeen. Toivomme, että ryhmän jälkeen osallistujat kokevat saaneensa ryhmästä vertaistukea, voimavaroja ja uusia työkaluja uskonyhteisön jälkeisen elämän ja minäkuvan rakentamiseen.

Ryhmän aikataulu

Seitsemänä torstaina klo 18-20:

  • 4.4.
  • 11.4.
  • 18.4.
  • 25.4.
  • 2.5.
  • 16.5.
  • 23.5.

Haku ryhmään

Hae mukaan ryhmään tämän linkin kautta. Ryhmään otetaan enintään kahdeksan osallistujaa. Hakuaika on 31.1.-14.3.2024. Olemme yhteydessä kaikkiin mukaan hakeneisiin viimeistään hakuajan päättyessä.