Uskonnonvapaus hengellisissä yhteisöissä -webinaari 9.11.2023 klo 13-15

Tervetuloa Uskonnonvapaus hengellisissä yhteisöissä -webinaariin!

Ajankohta: torstaina 9.11.2023 klo 13-15.

Suomalainen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Toteutuuko uskonnonvapaus tällä hetkellä myös uskonnollisten yhteisöjen sisällä? Miltä osin toteutuu ja miltä osin ei? Mitä olisi tehtävissä, ja mitä eri uskonyhteisöt ovat jo tehneet asiaan eteen? Muun muassa näistä teemoista webinaarissa keskustellaan.

Ohjelma

Webinaarin juontaa Vastuuviikon koordinaattori Sarah Tiainen (Suomen Ekumeeninen Neuvosto).

13:00 Avaus, videotervehdys, pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken (Suomen Ekumeeninen Neuvosto)
13:05 Rajoittamaton uskonnonvapaus? Yksilön ja yhteisön risteävät näkemykset vapauksista uskonnollisissa yhteisöissä, professori Aini Linjakumpu (Lapin yliopisto)
13.35 Hengellisen väkivallan torjuminen kirkon sisältä katsottuna, pastori, toiminnanjohtaja Esko Matikainen (Suomen Helluntaikirkko)
14:05 Tauko
14:10 Uskonvapaus ja uskosta lähteminen, kirjailija, projektisuunnittelija ja aktivisti Sara Al Husaini
14:40 Keskustelua ja päätös, puheenjohtaja Pia Puolakka (Uskontojen uhrien tuki ry) ja koordinaattori Sarah Tiainen (Suomen Ekumeeninen Neuvosto)

Löydät alta esiintyjien esittelyt.

Ilmoittautumiset pyydetään maanantaihin 6.11. mennessä tällä linkillä. Webinaarin osallistumisohjeet ja -linkki lähetetään ilmoittautuneille pari päivää ennen tilaisuutta.

Webinaari on avoin kaikille. Sisältö on suunnattu erityisesti uskontokuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoisille. Tilaisuus on uskontoneutraali ja osallistujille maksuton.

Tervetuloa!

Järjestäjät:

Suomen Ekumeeninen Neuvosto
Uskontojen uhrien tuki UUT ry
Lapin yliopisto
Step-opintokeskus