Hae mukaan UUT:n toiminnalliseen vertaistukiryhmään syksyllä 2021!

 

HUOM. RYHMÄ ON SIIRRETTY KORONATILANTEEN TAKIA ALKUVUOTEEN 2022. HAKU RYHMÄÄN AVATAAN MYÖHEMMIN UUDESTAAN.

 

MITÄ: toiminnallisia menetelmiä hyödyntävä vertaistukiryhmä kaikille, jotka haluavat käsitellä kokemuksiaan jonkin uskonyhteisön vaikutuspiirissä
MISSÄ: Helsingin Kalliossa, osoitteessa Toinen Linja 19 (MLL)
MILLOIN: kymmenenä peräkkäisenä maanantaina klo 17.30-19.30. Tapaamiskerrat: 6.9., 13.9., 20.9., 27.9., 4.10., 11.10., 18.10., 25.10., 1.11. ja 8.11.

UUT järjestää syksyllä 2021 uudenlaisen suljetun vertaistukiryhmän, jossa omia uskonyhteisöön/uskontoon liittyviä kokemuksia työstetään monenlaisten toiminnallisten menetelmien avulla. Toiminnallisuudella tarkoitetaan sitä, että ryhmässä hyödynnetään keskustelun lisäksi mm. erilaisia tehtäviä, pienryhmätyöskentelyä, pelejä ja leikkejä sekä kehollisia menetelmiä (esim. liikettä ja tanssillisia menetelmiä). Jos siis koet, että perinteisen vapaan keskustelun sijaan sinulle sopivat paremmin aktiivisemmat toimintamuodot ja tekemisen kautta asioiden työstäminen, niin tämä ryhmä on juuri oikea sinulle.

Ryhmä on vertaisohjattu. Ohjaajina toimivat UUT:n koulutetut vapaaehtoistyöntekijät Irmeli Puntari ja Tessa Lindqvist. Ohjaajilla on omakohtaista kokemusta uskonyhteisöihin liittyen. Ryhmä ei ole terapiaryhmä, eikä siten sovellu akuutissa kriisissä oleville.

Ryhmässä käsitellään toiminnallisten menetelmien avulla mm. seuraavia teemoja:

  • Itsetuntemus
  • Tunteet
  • Perhesuhteet
  • Ammatti ja työ
  • Seksuaalisuus ja sukupuoli

Tarkoituksena on, että ryhmäläiset pääsevät myös yhdessä vaikuttamaan tapaamisten sisältöihin, joten lopullinen ohjelma muovautuu vasta kurssin alkaessa. Mihinkään aktiviteettiin ei ole pakko osallistua, jos se ei tunnu itsestä hyvältä.

Osallistujia otetaan mukaan 8-10. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän kuin paikkoja on, osallistujat valitaan vastausten pohjalta. Toivomme kaikilta mukaan hakevilta kykyä sitoutua ryhmään koko syksyn ajaksi. Ryhmä on osallistujille maksuton.

Hae mukaan ryhmään täyttämällä tämä lomake. Hakuaika päättyy su 22.8. tai aiemmin, jos hakemuksia tulee runsaasti. Hakeneisiin ollaan yhteydessä viimeistään viikolla 34.

Lisätietoja voi kysyä UUT:n vertaistukitoiminnan koordinaattorilta Iina Gummerukselta: iina.gummerus@uut.fi, 040 514 55 51