Eroseminaari- tervetuloa matkalle itseesi!

Onko sinulla uskonnollinen tausta ja olet eronnut parisuhteestasi? Usein uskonnollisesta yhteisöstä eroamisen lisäksi tapahtuu ero parisuhteesta. Tällöin parisuhde-eroon liittyy paljon erityispiireitä, kuten lasten uskonnolliseen kasvattamiseen liittyvät kiistat, vieraannuttaminen, ero koko ystäväpiiristä, ero perheestä ja paljon muita seikkoja, joita muut eronneet eivät joudu läpikäymään. Kaipaatko apua tällaisten asioiden läpikäymiseen? Vaivaako mennyt erosi, etkä tiedä, mitä siinä oikein tapahtui? Pelkäätkö sitoutua enää uudelleen edellisen suhteen ja eron satutettua sinua niin paljon?

Eroseminaari on matka, jossa oppii valtavasti itsestään – miten rakastamme, miten haemme rakkautta, miksi valitsemme juuri sellaisia kumppaneita kuin valitsemme, miksi tunnumme tekevän aina samat “virheet” suhteissamme? Uskonnollisen taustan omaavat kärsivät usein tunnelukoista, huonosta itsetunnosta tai epävakaasta parisuhdekäyttäytymisestä. Näiden piirteidensä tunnistaminen ja niiden käsittely auttaa rakentamaan vahvemman tulevaisuuden ja hyvä perustan mahdolliselle uudelle parisuhteelle.

Nyt UUT tarjoaa ensimmäistä kertaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua eroseminaariin, joka on suunnattu juuri tällaisen taustan omaaville. Eroseminaari on ammattilaisen vetämä eron vertaistukiryhmä. Suomalaisesta eroseminaarista menetelmänä löydät lisätietoa täältä: http://suomalaineneroseminaari.fi
Eroseminaarin Suomen oloihin ovat muokanneet Marianna Stolbow ja Kari Kiianmaa.

Ryhmän vetää eroseminaariohjaaja, teologi ja eroasiantuntija Helka Belt. Hänellä on vahva kokemus vertaistukiryhmien vetämisestä, hän on perehtynyt jo useiden vuosien ajan eronneiden ja eroperheiden asioihin ja hän on myös itse eronnut aikoinaan avioliitosta ja Jehovan Todistajista. Huomaathan kuitenkin, että ryhmässä ei ole kyse terapiasta. Mikäli sinulla on akuutti / vakava kriisi meneillään, emme suosittele hakemaan ryhmään juuri nyt.

Ryhmän kokoontumispaikkana on UUT:n tilat osoitteessa Suonionkatu 2. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 17.30-20.30 seuraavasti:

8.4.2020    Tee erosta oppimiskokemus
15.4.2020   Eron takana on aina tarina – Miksi erosimme?
22.4.2020  Vapaudu eron vihasta
29.4.2020  Suru – anna aikaa itsellesi surra
6.5.2020    Olet tärkeä ja ainutlaatuinen – Itsetunnon ja -arvostuksen palautuminen
13.5.2020  Kuka elämääsi ohjaa – Vastuu omasta elämästä
20.5.2020  Avoimuus ja toimiva parisuhde
27.5.2020  Yksinäisyys ja uudet suhteet
3.6.2020    Rakkaus ja uusi elämä
10.6.2020  Seksuaalisuus eron jälkeen
17.6.2020  Kuinka auttaa lapsia eron keskellä (vapaaehtoinen)

UUT maksaa kaikkien ryhmään valittujen kurssimaksut. Ryhmä sisältää yksitoista tapaamiskertaa (33 tuntia), kurssiaineiston sekä iltateen/-kahvin. Ryhmässä saadaan joka kerta kotitehtäviä. Oppikirjana käytämme Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy tai Marianna Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa. Kirja pitää hankkia itse. Myöskin matkakulut jää kurssilaisten maksettavaksi.

Ilmoittaudu eroseminaariin viimeistään 14.2. oheisen linkin lomakkeella: https://forms.gle/qskjrR9ujCQtLMrSA

Eroseminaarissa luomme itsellemme paremman tarinan, paremman tulevaisuuden. Lämpimästi tervetuloa!

Kuvan mahdollinen sisältö: tekstissä sanotaan Eroseminaari parisuhteesta uskonnollisessa kontekstissa eronneille UUT