Järjestämme kuukausittain vertaistukitapaamisia usealla paikkakunnalla Suomessa. Tapaamisissa on mahdollista keskustella ja tutustua kasvokkain muihin joilla on kokemusta uskonnollisista yhteisöistä tai muista suljetuista yhteisöistä.

Tämän lisäksi hallinnoimme Facebookissa toimivia keskusteluryhmiä, joissa on mahdollista osallistua tai aloittaa keskusteluja ilman tiettyyn aikaan ja paikkaan sidottua toimintaa. Ryhmien avulla on mahdollista löytää samanhenkisiä tai saman kokeneita tuttavia ja ystäviä omalta paikkakunnalta sekä ympäri Suomea. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki, joilla on joko omakohtaista, tai läheisensä kautta tullutta kokemusta uskonnollisista yhteisöistä tai muista suljetuista yhteisöistä, ja ovat kiinnostuneita keskustelemaan tai saamaan apua kokemustensa ja ajatustensa jäsentelyyn.

Tukinetin alustalla tarjoamme myös ryhmächatteja anonyymiin ajatusten vaihtoon.

 

Mitä vertaistuki on?

Vertaistuella tarkoitetaan samankaltaisten asioiden kokeneiden ihmisten toisilleen tarjoamaa tukea. Omien kokemusten ja ajatusten jakaminen auttaa käsittelemään kenties vaikeita ja kipeitäkin kokemuksia. Lisäksi muiden kokemusten kuuleminen auttaa usein asettamaan asiat oikeanlaisiin mittasuhteisiin. Samankaltaisista taustoista olevien ihmisten kanssa keskustelu on usein hyödyllistä jo pelkästään senkin osalta, että ihmiset puhuvat ikään kuin samaa kieltä, käyttäen samaa terminologiaa ja ymmärtäen toisiaan helpommin kuin ne jotka eivät ole kokeneet samaa. Sen havaitseminen, että et ole yksin kokemustesi ja ajatustesi kanssa, voi auttaa helpottamaan ahdistusta, yksinäisyyttä sekä masennusta.

Kuinka osallistun?

Vertaistukitapaamisiimme on vapaa pääsy. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta mikäli kaipaat apua esimerkiksi paikalle löytämisen suhteen, voit olla yhteydessä paikallisen ryhmän vetäjään etukäteen. Ryhmien takemmat tiedot löydät Vertaistukiryhmät-sivulta. Tapaamisissamme ei ole osallistumispakkoa. Mikäli et ole valmis puhumaan, olet tervetullut tutustumaan ryhmään sekä kuuntelemaan muiden kokemuksia. Ryhmän ehdottomana sääntönä pidetään luottamuksellisuutta.

Mitä kuulet ryhmässä, ja keitä tapaat siellä, anna niiden jäädä ryhmään kun poistut sieltä.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään Facebookissa toimiviin keskusteluryhmiin, voit olla yhteydessä meihin. Ryhmät on määritelty Facebookissa salaiseksi, eikä niitä siksi löydy hakutoiminnoilla, eikä kukaan ryhmän ulkopuolinen näe keitä ryhmän jäseninä on. Pyrimme tällä luomaan ryhmiin luottamuksellisen ilmapiirin, jonka avulla on helpompi käydä läpi avoimesti omia kokemuksia. Ennen ryhmään liittämistä lähetämme sinulle ryhmän säännöt jotka pyydämme lukemaan ja hyväksymään, jonka jälkeen liitämme sinut mukaan.
http://www.kansalaisareena.fi/Vertaistoiminta_kannattaa.pdf