Uskontojen uhrien tuki UUT ry järjestää: miniseminaari uskonyhteisöjen työntekijöiden kohtaamista haasteista Helsingissä 7.11.2016 klo 15-18

Luterilaisen kirkon ja muiden uskonyhteisöjen työntekijät kohtaavat monia haasteita. Työ itsessään voi olla vaativaa, mutta sen lisäksi on muita rasituksen aiheuttajia.

Uskonnolliselle uralle suuntautuvat ja yhteisöjen johtajat kohtaavat suuria odotuksia henkilökohtaiseen elämäänsä liittyen. Avioliiton solmiminen saatetaan tehdä nuorella iällä ja nopeasti ympäristön painostuksesta johtuen. Seksuaalisuutta rajoitetaan. Tämä saattaa myöhemmin johtaa avioeroon, jota uskonyhteisöissä usein paheksutaan, mikä voi pahentaa erosta aiheutuvaa kriisiä.

Tilanteessa, jossa uskonyhteisön työntekijä alkaa epäillä uskoaan vaakalaudalla voi olla ihmisen koko elämä: maailmankuva, perhe ja muut sosiaaliset suhteet, identiteetti, maine, työpaikka, ura ja mahdollisesti asuntokin.

Joissakin uskonyhteisöissä vapaaehtoistyö voi olla kokoaikaista sisältäen ylöspidon, jolloin vapaaehtoistyö muistuttaa työsuhdetta. Tällainen vapaaehtoistyö sitoo ihmisen hyvin tiukasti yhteisöön ja uran vaihtaminen voi olla vaikeaa. Tilanne, jossa ihminen epäilee uskontonsa oppeja, mutta on riippuvainen uskonnosta toimeentulonsa vuoksi voi olla henkisesti hyvin raskas.

Myös uskonyhteisöissä voi esiintyä samankaltaisia ongelmia kuin muillakin työpaikoilla, esimerkiksi työpaikkakiusaamista.

Seminaarin ohjelma:

15:00-15:30 Johdatus päivän aiheeseen ja Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n toimintaan, Joni Valkila, toiminnanjohtaja, UUT ry

15:30-16:00 Uskonyhteisöjen työntekijöiden kohtaamia haasteita, Katriina Järvinen, psykoterapeutti ja kirjailija

16:00-16:30 Pappien avioerot, Hannu Sorri, teologian tohtori, kirkkososiologian dosentti, pastori

16:30-18:00 Keskustelua

Seminaari järjestetään Ihmisoikeusliiton tiloissa osoitteessa Simonkatu 8A, 6. krs., 00100 Helsinki.

UUT on kiinnostunut järjestämään vertaistukitoimintaa uskonyhteisöjen nykyisille ja entisille työntekijöille.

Pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen mahdollisimman pian (viimeistään 5.11.2016) Minna Silvennoiselle: minna.silvennoinen@uut.fi

Tervetuloa keskustelemaan!

Facebooktwitterpinterest