Knutbyn murha – Seurakunnasta kultiksi julkaistiin suomeksi 9.3.2022

Peter Gembäcking kirja Knutbyn murha – Seurakunnasta kultiksi julkaistiin suomeksi 9.3.2022. Kirjan epilogin on kirjoittanut UUT:n hallituksen puheenjohtajana toimiva oikeuspsykologi ja psykoterapeutti Pia Puolakka. Epilogissa hän hän analysoi terveen ja sairaan uskonnollisen yhteisön tunnusmerkkejä ja kertoo, miksi Knutbyn tapaus voisi toistua myös Suomessa.

Kirjailija, Knutbyn helluntaiseurakunnan entinen pastori Peter Gembäck vieraili Suomessa 8.-9.3. UUT:n työntekijät Joni Valkila ja Noora Mattila sekä UUT:n hallituksen jäsen Thorleif Johansson vierailivat Gembäckin, kirjan suomentaneen Kaj Aallon ja kirjan kustantaneen Docendon edustajan Annika Backin kanssa Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa keskiviikkona 9.3. Tapaamisessa keskusteltiin SEN:n pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken ja viestintä- ja toimintakoordinaatori Suvi-Tuulia Vaaran kanssa ekumeenisesta toiminnasta Suomessa ja siitä, mitä annettavaa ekumenialla on uskonnon piirissä tapahtuvan väkivallan ehkäisyssä.

Lisätietoja kirjasta Knutbyn murha – seurakunnasta kultiksi löydät Docendon verkkosivuilta. Uskontojen uhrien tuki ry suosittelee kirjaa kaikille hengellisen väkivallan uhreille.