Suomalainen eroseminaari – tervetuloa matkalle itseesi!

Onko sinulla uskonnollinen tausta ja olet eronnut parisuhteestasi? Usein uskonnollisesta yhteisöstä eroamisen lisäksi tapahtuu ero parisuhteesta. Tällöin parisuhde-eroon liittyy paljon erityispiirteitä, kuten lasten uskonnolliseen kasvattamiseen liittyvät kiistat, vieraannuttaminen, ero koko ystäväpiiristä, ero perheestä ja paljon muita seikkoja, joita muut eronneet eivät joudu läpikäymään. Kaipaatko apua tällaisten asioiden läpikäymiseen? Vaivaako mennyt erosi, etkä tiedä, mitä siinä oikein tapahtui? Pelkäätkö sitoutua enää uudelleen edellisen suhteen ja eron satutettua sinua niin paljon?

Eroseminaari on matka, jossa oppii valtavasti itsestään – miten rakastamme, miten haemme rakkautta, miksi valitsemme juuri sellaisia kumppaneita kuin valitsemme, miksi tunnumme tekevän aina samat “virheet” suhteissamme? Uskonnollisen taustan omaavat kärsivät usein tunnelukoista, huonosta itsetunnosta tai epävakaasta parisuhdekäyttäytymisestä. Näiden piirteidensä tunnistaminen ja niiden käsittely auttaa rakentamaan vahvemman tulevaisuuden ja hyvä perustan mahdolliselle uudelle parisuhteelle.

Nyt UUT tarjoaa ensimmäistä kertaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua eroseminaariin, joka on suunnattu juuri tällaisen taustan omaaville. Eroseminaari on ammattilaisen vetämä eron vertaistukiryhmä. Suomalaisesta eroseminaarista menetelmänä löydät lisätietoa täältä: http://suomalaineneroseminaari.fi

Eroseminaarin Suomen oloihin ovat muokanneet Marianna Stolbow ja Kari Kiianmaa.

Ryhmän vetää eroseminaariohjaaja, teologi ja eroasiantuntija Helka Belt. Hänellä on vahva kokemus vertaistukiryhmien vetämisestä, hän on perehtynyt jo useiden vuosien ajan eronneiden ja eroperheiden asioihin ja hän on myös itse eronnut aikoinaan avioliitosta ja Jehovan Todistajista. Huomaathan kuitenkin, että ryhmässä ei ole kyse terapiasta. Mikäli sinulla on akuutti / vakava kriisi meneillään, emme suosittele hakemaan ryhmään juuri nyt.

Koronaepidemiasta johtuen ryhmä toteutetaan Teams-sovelluksessa. Ryhmän myöhemmät tapaamiset pyritään järjestämään lähitapaamisina, mutta tämä on hyvin epävarmaa koronatilanteesta johtuen. Lisätiedot tapaamistavasta helka@helkabelt.fi

Ryhmän kokoontumispaikkana on Teams-sovellus. Kellonaika joka kerralla 18-21.

7.4.2021  Tee erosta oppimiskokemus

14.4.2021   Eron takana on aina tarina – Miksi erosimme?

21.4.2021 Vapaudu eron vihasta

28.4.2021  Suru – anna aikaa itsellesi surra

5.5.2021    Olet tärkeä ja ainutlaatuinen – Itsetunnon ja -arvostuksen palautuminen

12.5.2021  Kuka elämääsi ohjaa – Vastuu omasta elämästä

19.5.2021  Avoimuus ja toimiva parisuhde

26.5.2021  Yksinäisyys ja uudet suhteet

2.6.2021    Rakkaus ja uusi elämä

9.6.2021  Seksuaalisuus eron jälkeen

16.6.2021  Kuinka auttaa lapsia eron keskellä (vapaaehtoinen)

UUT maksaa kaikkien ryhmään valittujen kurssimaksut. Ryhmä sisältää yksitoista tapaamiskertaa (33 tuntia) kurssiaineiston sekä kaksi FDAS-testiä (mittaa erosta selviytymistä). Ryhmässä saadaan joka kerta kotitehtäviä. Oppikirjana käytämme Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy tai Marianna Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa. Kirja pitää hankkia itse. Myöskin mahdolliset matkakulut jäävät kurssilaisten maksettavaksi.

Ilmoittaudu eroseminaariin viimeistään 2.3. klikkaamalla tästä.

Eroseminaarissa luomme itsellemme paremman tarinan, paremman tulevaisuuden. Lämpimästi tervetuloa!